Boerendart

Maak kennis met het vermakelijke spel: boerendart. Dit speelse en originele spel combineert de gezelligheid van darten met een agrarisch tintje. In plaats van traditionele pijlen, gooi je een hooivork naar het ''dartbord'' en test je jouw precisie en behendigheid op een ludieke manier. Boerendart is een leuke activiteit die zowel vrienden als familie samenbrengt voor een gezellige tijd vol lachen en competitie. 

Hoe werkt boerendart?

Boerendart, een variatie op het traditionele dartspel, maakt gebruik van strovorken als werpmateriaal. De speelbaan heeft een totale lengte van 10 meter, met een werpafstand van ongeveer 8 meter voor heren en 6 meter voor dames. De dartschijf, met een diameter van 3,70 meter, is gemonteerd op zes gestapelde strobalen. De roos bevindt zich op een hoogte van 1,80 meter boven de grond, en de baan heeft een breedte van 5 meter.

Een alternatieve variant betreft het boogwerpen van strovorken in een strobaal op afstand.

Het werpen met strovorken kan gevaarlijk zijn. Er zijn daarom uiteraard een aantal regels opgesteld om jouw en onze veiligheid te waarborgen.

Boerendart midden limburg

Praktische informatie

Gezien het potentiële gevaar van het werpen met strovorken, zijn er strikte regels opgesteld om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te waarborgen. Tijdens het boerendarten is er verplicht een instructeur aanwezig i.v.m. de veiligheid en aanwijzingen. Omdat er met scherpe pijlen wordt geschoten, is deelname aan deze activiteit alleen mogelijk vanaf 14 jaar.

Dit spel kan tevens worden gecombineerd met andere oud-Hollandse activiteiten, zoals kruiwagenrace, touwtrekken en koehoorn-ringwerpen.

Trek makkelijke schoenen aan, boerendart is op een weiland.

Wat kost het?

Alleen een spel € 10,- per persoon (ca. 1,5 uur)
Begeleiding eenmalig € 35,- per uur

  • Kop koffie of thee en een stuk vlaai gevolgd door boerendart: € 14,50 per persoon.
  • Tweede spel naar keuze: € 5,- per persoon.
  • Er is koffie/ thee en gekoelde drank verkrijgbaar tijdens de activiteit. Eigen meegebrachte consumpties op ons terrein is niet toegestaan.
  • BBQ of koud/warm buffet behoren ook tot de mogelijkheden voor groepen.
  • Voor kinderen kan er een alternatief programma worden aangeboden.